[REpensar Barcelona] Desallotjaments a Sants >> Manifestació !!

Facturació Coop. Món Verd comunicacio en monverd.net
Jue Jun 28 11:12:35 CEST 2007


Dimecres 27 de juny de 2007

 

Comunicat de denúncia davant del desallotjament de La Breva i Les Cases Velles de Miquel Àngel

 

 

Davant del desallotjament de 7 habitatges okupats, un Centre Social i un Hort Comunitari, l'Assemblea de Barri de Sants, el Centre Social de Sants i altres entitats socials i veïnals de Sants, volem manifestar el nostre rebuig per aquest nou episodi de violència immobiliària.  

El projecte de les Cases Velles de Miquel Àngel albergava diferents activitats permanents i esporàdiques: 3 grups d'autodefensa feminista, un rocòdrom popular, assemblees de col.lectius, un campionat d'escalada, jornades, passi de documentals de diferents temàtiques a part d'un Hort Comunitari que s'havia convertit en un punt de trobada veïnal i intergeneracional. A més de donar resposta als problemes d'habitatge l'espai generat durant aquests mesos era un dels espais fonamentals en un barri on cada cop hi ha menys possibilitats per dur a terme activitats de forma autogestionada. 

Amb l'enderrocament de les cases velles de Miquel Àngel i de la Breva, es destrueix un dels projectes polítics que donaven una resposta directa a l'expansionisme immobiliari que assetja el nostre barri. Al seu lloc es construiran 11 habitatges de luxe, valorades en 900000 euros cadascuna, que òbviament no estaran destinades a resoldre els problemes d'habitatge que afecten a la població de la Barcelona aparador.  Així s'inaugura una nova legislatura de violència urbanística on el conflicte social se soluciona a cop de repressió i desallotjament.

Fa cinc mesos van ser expulsades de les seves cases 11 persones al carrer Miquel Àngel, un mes després es desallotjava a cinc persones al carrer Vallespir, el desnonament per sorpresa dels veïns del triangle  i avui hem vist amb impotència com es feien fora de les seves cases a 22 persones. Però ja fa temps que patim agressions i imposicions d'un model urbanístic depredador. El despropòsit de les obres del Tren d'Alta Velocitat que amenaça al Centre Social Can Vies o el Pla de l'Estació són projectes que deixen de banda les necessitats reals dels veïns i veïnes,  prioritzant els interessos empresarials i comercials.  

Com a entitats que formen part del teixit associatiu del barri de Sants volem donar suport a les persones desallotjades i un cop més denunciar les pràctiques de la màfia immobiliària sostinguda per una política urbanística antisocial i asfixiant.  





Demà divendres 29 de juny a les 20 hores manifestació de protesta a la plaça de Sants.

El barri és de les persones que hi vivim, no de les immobiliàries i l'administració !!!

 

Difón la lluita, difón la idea !!

 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/ciutat/attachments/20070628/8981a334/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Ciutat