[infobaix] un petit error

david garcia david_garciaexcite.com
Dma Maig 9 20:25:51 CEST 2006


 he enviat la versi? no acabada de l'article de la kispa. Aqu? va la bona.




_______________________________________________
Join Excite! - http://www.excite.com
The most personalized portal on the Web!
-------------- següent part --------------
[titular] Amenaces i agressions d'empleats de la constructora a la Krispa [Massa sensacionalista?]

[entradeta] La Krispa, centre social que porta sis anys okupat, ha rebut en les últimes setmanes pressions de l'empresa propietària amb intents d'enderroc, amenaces i agressions.

[destacat] la Krispa denunciarà a la constructora

Directa Baix Llobregat
/baixllobregatasetmanaridirecta.info/

L'immoble situat al carrer Marquès de Cornellà 153 (Cornellà de Llobregat) va ser okupat el juny de 2000. Des d'un bon començament un grup de joves de la ciutat el van destinar a habitatge i centre social, essent un dels tres centres socials okupats de Cornellà (junt amb la BankaRota i CSO Tòxics). 
Fins un any després la Krispa no va tenir cap denúncia. Aquesta, que seguia la via penal, va ser arxivada als pocs mesos. Tot i així, fins fa poc més d'un mes el procés no va continuar pel civil. 
En aquesta nova etapa del procés legal, però, la dinàmica ha estat diferent. En primera instància, el centre social va rebre la visita d'una persona que es feia dir José María, suposat fill de l'antiga propietària. La realitat era que havia estat comprada per la constructora Gadipro s.l. l'any anterior. La trucada es va fer, segons l'assemblea, amb la intenció d'oferir 2.000 euros a canvi de l'abandó de l'immoble, en cas contrari, enviaria quinze sicaris per fer-los fora. 
Després de la negativa de l'assemblea d'acceptar el que consideren un xantatge, la constructora va donar l'ordre d'enderrocar l'edifici. Malgrat que als paletes els havien dit que no hi vivia ningú, al veure que es tractava d'una casa okupada van tenir la prudència de comprovar que estava habitada.
El 7 d'abril es presenta el suposat fill de la propietària amb el seu advocat. En aquest moment es fa palès que aquest està subcontractat per la constructora amb l'objectiu de fer fora als okupants. Després de discutir amb la persona que va obrir la porta i amenaçar-la, van entrar per la força. Fruit d'aquesta situació,  l'assemblea interposarà una denúncia per amenaces i agressió. 
Per la seva banda, el procés legal continua. El passat dilluns van començar les declaracions del procés civil.

Gadipro s.l.
Quan va ser okupada la Krispa era propietat de la família Rius. Descendents del penúltim alcalde franquista, conegut a la ciutat per aprofitar-se del càrrec per a enriquir-se. El març de 2005 l'empresa Gadipro s.l. compra l'immoble per un valor de 500.000 euros.
Aquesta és una empresa dedicada a activitats immobiliàries de tot tipus. Gadipro va començar amb un capital de 90 milions d'euros. Els propietaris són José Luís Gallardo Damas i Diego Rodríguez Barón. Aquest últim és, segons fonts del centre social, qui s'encarrega de l'activitat de l'empresa a Catalunya.



Més informació de la llista de correu baixllobregatllista