[Agroecologia] Aturem Eurovegas

Topo, Sudaka sudakatopo en laquimera.org
Lun Mayo 21 14:22:47 CEST 2012


Hola: esta vez nos piden colaboración desde la plataforma, para juntar unas cuantas bicicletas y ciclistas para protestar contra ese engendro.
 
Personalmente, no me gustan 'na de na' (por decirlo suavemente y obviando adjetivos) los patrocinadores, pero si hacemos bulto y la liamos igual sirve......

Nada a participar o como mínimo difundir, si estáis de acuerdo. 

Hay que tener en cuenta que ahora que se abre la posibilidad que al mafioso no le sea viable Madrid, debido a que los avales y las inversiones eran a través de Bankia. El resultado es que aumenta, cada vez mas, las probabilidades de que venga a Catalunya, dado que los avales son con Caixabanc.  
El mismo grupo bancario que esta promoviendo el silencio informativo que realiza sobretodo  TV3 en relación a la protesta contra La Caixa nacida el 15 M, donde desde entonces, cada día centenares de persones se encuentran para hacer 'cassolada' y animar a los coches a pitar contra la banca. Por lo que sabemos La Caixa ha amenazado con retirar la publicidad a los medios que publiquen alguna cosa sobre el tema.

O sea, suma y sigue.....

................

La plataforma Aturem Eurovegas es suma a la proposta de la cooperativa Mbici, de baixar tot el riu Llobregat en bicicleta per promoure el seu valor del patrimoni natural i cultural.

Els detractors d’Eurovegas del Baix Llobregat, Barcelonès i d’altres, ens afegiren a la marxa el dia 28 de maig en dos punts:

Pont del Diable de Martorell, cap a les 15h.

Masia de Can Comes de Sant Boi de Llobregat (mapa), a les 17h.

En el que serà el tram final fins a la platja del Prat.

Us hi esperem!

...............
Transcribim la Nota de Premsa de Mbici.

NEIX UNA OFERTA D’EXCURSIONS EN BICICLETA SEGUINT EL LLOBREGAT, DE CASTELLAR DE N’HUG AL PRAT

 

Els alcaldes de Castellar de N’hug, Josep Orriols i el del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, han fet la presentació d’aquest projecte al Prat

 S’han programat dues sortides: 26, 27 i 28 de maig  i 30 de juny i 1 i 2 de juliol 

Dues entitats del Baix Llobregat, Bici Baix Llobregat i la Plataforma Aturem Eurovegas,  han volgut manifestar el seu suport a aquesta iniciativa, organitzant una pedalada i acompanyant-los en l’últim tram.

El riu Llobregat transcórrer entre una trentena de municipis entre Castellar de n’Hug i el Prat de Llobregat. A partir d’ara, aquests municipis compartiran una nova oferta turística: excursions en bicicleta. Consisteix en l’organització d’excursions al llarg de tot el riu i amb els principals serveis concertats: desplaçament amb autocar, menjar, allotjament, guiatge i entrades a centres de visita. Aquesta oferta està impulsada per Manresana de Serveis amb Bicicleta SCCL (MBICI). Es tracta d’una cooperativa d’iniciativa social (sense afany de lucre)  i dedicada a diverses activitats al voltant de la bicicleta. L’oferta d’excursions pel Llobregat també disposa de la complicitat de les administracions públiques que tenen responsabilitats en aquest territori.

Lluís Tejedor i Josep Orriols , que avui han presentat el projecte,  són els alcaldes dels dos municipis extrems del riu Llobregat i, d’alguna manera, representen la col·laboració de les administracions locals en un projecte de dinamització turística i de valorització del patrimoni al voltant d’aquest riu. Els ajuntaments, la Diputació de Barcelona i la Generalitat han col·laborat en la recollida d’informació sobre la ruta i en la divulgació a través de pàgines web i les diferents oficines de turisme i d’atenció al públic.

La idea és recórrer en bicicleta des de Castellar de n’Hug fins el Prat de Llobregat passant pels camins més ciclables del voltant del riu Llobregat i de més interès paisatgístic. Les primeres edicions s’ha previst en tres dies (26, 27 i 28 de maig) i (30 de juny i 1 i 2 de juliol) i l’oferta inclourà dues nits d’allotjament. Dins d’aquest paquet també s’inclou entrades a centres de visita i emplaçaments especials. Les persones que hi vulguin participar han d’enviar un correu electrònic a mbici en mbici.cat o bé trucar a 938725828.

El riu Llobregat concentra punts d’interès i elements patrimonials que ajuden a entendre la història, la cultura, la natura i l’activitat productiva de Catalunya. Un conjunt  que pot ser atractiu per a persones i famílies usuàries de turisme actiu i, a la vegada, interessant per als municipis i agents socials i econòmics del territori per on passa el riu.

Els objectius d’aquesta proposta són:

1.    Revaloritzar  l’itinerari del Llobregat pel seu interès paisatgístic, natural, històric i cultural. Aquest és un recorregut que coincideix amb el principal eix viari interior de Catalunya. El Llobregat és considerat un camí d’entrada i sortida a Barcelona però molta gent ignora el potencial turístic que conté. En aquest sentit, es pretén afavorir el turisme de proximitat.

2.    Provocar una visió completa d’un dels principals rius del país i així incrementar el grau de responsabilitat mediambiental de les persones que participin en l’excursió i de les que coneguin la iniciativa.

3.    Incrementar la protecció del patrimoni natural, agrari i arquitectònic.

4.    Generar complementarietats entre els diferents municipis i agents turístics que operen al llarg del Llobregat.

MBICI està acumulant informació cedida pels municipis i d’altres fonts per elaborar el guió d’explicacions de l’excursió. En aquest primer inventari, s’han llistat 38 municipis, 25 elements d’interès natural (aiguamolls, miradors d’aus, aiguabarrejos, rescloses, embassaments i muntanyes) i 62 d’interès arquitectònic (52 corresponen a colònies industrials, també hi ha esglésies, ponts i torres). Cada un d’aquests conceptes serà explicat durant el guiatge de l’excursió.

El guies també informaran amb detall de les alternatives de camins en cada tram del recorregut. En el procés de preparació d’aquesta excursió, els organitzadors han escrutat els camins practicables a banda i banda del riu. Tot i que l’excursió es farà amb un itinerari prèviament dissenyat, el coneixement de totes les opcions permet introduir algunes modificacions en funció de les necessitats i preferències dels participants.

El punt de convocatòria serà la ciutat de Manresa, a les 8 del matí del primer dia. Des d’allà tot el grup de participants i guies, juntament amb les bicicletes, sortiran en autocar cap a Castellar de n’Hug. El final del recorregut serà el Prat de Llobregat, des d’on es podrà agafar el tren de tornada cap a Barcelona, Manresa o altres indrets.

Els participants podran utilitzar bicicletes pròpies o bé de la cooperativa MBICI. Al llarg del recorregut es podran realitzar dues visites. En aquesta primera ocasió, la primera visita serà als Jardins Artigas, de temàtica modernista (Pobla de Lillet) i el segon serà a la Torre de l’Amo de la colònia industrial de Viladomiu Nou de Guardiola de Berguedà. Aquesta primera edició està pensada perquè la pugui fer una vintena de persones.

En properes edicions es podrien ampliar el nombre de visites i el recorregut en funció de si és pot incrementar la durada o fraccionar l’itinerari. El recorregut es pot separar en etapes en dos caps de setmana: de Castellar de n’Hug a Manresa i de Manresa al Prat de Llobregat.

Dues entitats del Baix Llobregat han volgut manifestar el seu suport a aquesta iniciativa, organitzant una pedalada i acompanyant-nos en l’últim tram. Bici Baix Llobregat i Plataforma Aturem Eurovegas s’han citat al Pont del Diable de Martorell o bé a la masia de Can Comes de Sant Boi de Llobregat.

Administracions col·laboradores:

Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Consells Comarcals del Bages, Berguedà i Baix Llobregat, Consorci del Parc Fluvial de les Colònies Industrials del Llobregat, Parc Natural Cadí Moixeró, Consorci de l’Alt Berguedà, Fundació del Parc de la Sèquia, Consorci del Delta del Llobregat, Ajuntaments de Castellar de n’Hug, la Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà, Cercs, La Nou, Berga, Olvan, Avià, Casserres, Gironella, Puig-reig, Gaià, Navàs, Balsareny, Sallent, Santpedor, Artés, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, El Pont de Vilomara, Manresa, Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell, Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Sant Feliu, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Boi, L’Hospitalet i el Prat de Llobregat.

El Prat de Llobregat, 11 de maig de 2012

Josep Tomàs

938725828 / 629321760

mbici

MANRESANA DE SERVEIS AMB BICICLETA SCCL

www.mbici.cat





.


Salud, alegría y agroecología
Topo


 "La aceptación de la opresión por parte del oprimido acaba por ser complicidad..." V. Hugo.

http://sudakatopo.wordpress.com/  


More information about the Agroecologia mailing list