[Agroecologia] Roda de premsa Plataforma Defensa Port Vell

Ariadna Pomar ariadnapl en hotmail.com
Sab Jun 2 12:05:02 CEST 2012





Hola!
Des de la Plataforma Defensem el Port Vell estan recollint les adhesions al manifest fins el proper dimecres 6 de juny. Aquell dia es presentarà la Plataforma en roda de premsa, i l'objectiu és teniu un bon llistat d'entitats, associacions, persones individuals, etc que s'hi sumin. Aquí teniu el manifest:http://www.labarcelonetarebel.org/2012/05/30/defensem-el-port-vell/ Per les adhesions es pot enviar directament a: defensemportvell en gmail.com A sota la roda de premsa que es farà dimecres vinent a la FAVB a les 11.30hs
Feu difusió!!
------------
La recentment constituïda Plataforma Defensem el Port Vell convoca roda de premsa dimecres 6 de juny a les 11.30 a la seu de la FAVB, c/ Obradors 6.Hi participaran:
- Mercè Tatjer, catedràtica de Didàctica de les Ciències Socials de la UB,- Javier Moreno Rico, membre de la Plataforma Salvem el Port Vell de 1987/92- Horacio Espeche, membre de AUS Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat- Jordi Giró, vicepresident de la FAVB
La recent constitució de la plataforma respon a la voluntad de l'APB i l'Ajuntament de Barcelona de modificar l'actual Port Vell per privatitzar el Moll d'Espanya i allotjar-hi a megaiots, el que tindrà com a resultat convertir l'actual Port Vell en una marina de luxe. 
L'APB i l'Ajuntament justifiquen el projecte amb la futura generació de fins a 410 llocs de feina, no obstant hi ha motius per mostrar-se escèptics, ja que sembla la mateixa promesa incomplida que es va fer amb l'Hotel Vela. Però hi han raons més concretes per dubtar d'aquesta afirmació. Hi han dos jaciments de suposats llocs de treball: Marina92, dedicada a la reparació i manteniment i la marina Port Vell. Tot i les suposades millores que Marina92 està portant a terme en les seves instal·lacions, no es coneix pla de treball que permeti saber si augmentarà el volum d'encàrrecs i la seva tipologia per deduir la càrrega de treball. 
Respecte als llocs de treball que es generaran en les tripulacions, la plataforma no creu que això pugui arribar a ser una realitat. Si s'analitza el tipus de tripulacions dels mega-iots veiem dos sistemes: tripulacions fixes i tripulacions contractades per temporada. Les fixes són les menys, el més normal és un quadre mínim fix i el gruixut contractació temporal. La part fixa de les tripulacions habitualment és estrangera, ja que s'exigeix un alt nivell tècnic i domini de l'anglès i els temporals amb freqüència pertanyen al tercer món per l'anglès (la llengua franca en aquest sector) i pels baixos nivells salarials que obtenen.
Per un altra banda, la plataforma denuncia que el projecte al qual els ciutadans han tingut accés no incorporava cap informe d'impacte social, ambiental o avaluació econòmica. La plataforma Defensem el Port Vell s'oposa al projecte, i mostra un rebuig total a la privatització del Moll d'Espanya per tal d'allotjar iots de grans eslora, es tracta d'un privatització que està orientada a donar cabuda a un tipus de iots dels quals només hi han 13 en tot el món. 
Dimecres la plataforma farà la seva presentació pública, els motius d'oposició i els perills del projecte, així com el calendari d'accions i activitats, i les línies de treball a llarg i curt termini que s'estan portant a terme.
Més informació:
defensemportvell.wordpress.comJ. Moreno: 696 034 542 begin_of_the_skype_highlighting            696 034 542      end_of_the_skype_highlightingG. Pin: 669 670 430 begin_of_the_skype_highlighting            669 670 430      end_of_the_skype_highlighting
Ariadna
 		 	   		  
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20120602/26b63419/attachment-0001.htm>


More information about the Agroecologia mailing list