[Agroecologia] agua i agricultura

Sigrid Muñiz San Martín Sigrid.Muniz en uab.cat
Mie Jun 16 12:49:48 CEST 2010


Molt bones,

Us adjunto una iniciativa que està portant a terme la Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua (XNCA) en relació a l'ús de l'aigua agrícola. 
La idea fonamental seria conèixer quins problemes s'han detectat des del moviment agroecològic (tant productors com consumidors) sobre el "regadiu/secà" per tal d'orientar la tasca que aquesta entitat realitza. També conèixer quines persones, grups o associacions estan interesades en treballar el tema o ja ho estan fent. 

Si teniu qualsevol comentari, proposta o voleu venir a la reunió, podeu enviar-me un correu. 

Moltes gràcies,
Sigrid


-------------------------------------
Estimats/des,

Durant les experiències de treball de seguiment de la implementació de la Directiva Marc d'Aigua i dels processos de participació pública que s'han desenvolupat a Catalunya en els darrers anys, la XNCA ha detectat que molts moviments socials, entitats i persones busquen enriquir la informació disponible sobre el tema de l'ús d'aigua en agricultura o han expressat interès en poder desenvolupar amb més profunditat aspectes relacionats.

Els problemes que actualment comporten el model de desenvolupament agrícola i la protecció de les masses d'aigua es caracteritzen per la seva complexitat. Una complexitat que cada grup o sector tracta d'enfrontar. En aquest sentit, tenim la percepció que és possible recolzar-nos mútuament a través de la creació d'un diagnòstic de quines problemàtiques es consideren les més rellevants o difícils d'abordar. El diagnòstic ens podria permetre posar les bases per a que en un futur es puguin elaborar propostes útils per complementar les argumentacions que s'estan desenvolupant en els diferents moviments i establir sincronies.

Per tot això, us convidem a compartir les preocupacions que actualment té cada organització en aquesta trobada, posar sobre la taula les informacions ja existents i conèixer-nos millor!

La data proposada és el dia 2 de juliol de 2010, des de les 17-18:30h - lloc a definir - 

Esperant que sigui del vostre interès

 
XNCA



Más información sobre la lista de distribución Agroecologia