[Agroecologia] Sobirania alimentària, agricultura i consum al Fòrum Social Català

Xarxa Consum Solidari (Sensibilització) projectes2 en xarxaconsum.org
Lun Ene 21 10:50:30 CET 2008


Sobirania alimentària, agricultura i consum al Fòrum Social Català

Del proper 25 al 27 de gener es celebra a Barcelona (edifici històric de la Universitat de Barcelona -Pl. Universitat), el Fòrum Social Català, un espai de trobada d'un ampli ventall de moviments socials de tot el territori. Des del FSCat s'ha volgut fer especial èmfasis en les reivindicacions en defensa del territori i és per aquest motiu que el fòrum inclou un bon nombre de tallers i seminaris sobre aquestes qüestions.

Des de diverses organitzacions de consum, de la pagesia, ONG's com: Assemblea Pagesa de Catalunya, Campanya No et mengis el món, Centre de Recerca, Informació i Consum (CRIC), Edpac, Enginyers sense Fronteres, Entesa pel decreixement, Entrepobles, Federació Ecologistes de Catalunya (EdC), Germinal, Marxa Mundial de Dones, Maulets, Observatori DESC, Observatori del Deute, Revista Ecologia Política, Veterinaris Sense Fronteres, Xarxa de Consum Solidari hem volgut organitzar varis seminaris per posar de relleu la creixent agressió al territori i les alternatives que proposem des dels moviments socials A continuació us passem el llistat d'activitats sobre consum responsable, agricultura i sobirania alimentària que portarem a terme en el marc del FSCat:

Fòrum Social Català
Universitat de Barcelona (Pl. Universitat)

Divendres 25 de gener a les 18.00h
Eines pel consum conscient i transformador: les cooperatives de consumidors, mostra que una altra forma de consumir és possible 
Aquesta seminari, organitzat pel Centre de Recerca, Informació i Consum (CRIC) i Germinal,  constarà d'una  Introducció a la societat de consum i aprofundiment en el consum conscient i transformador i explicació dels diferents models de cooperatives de consum a territori català, a càrrec de Juan Antonio García, del CRIC; un debat-exposició de dos models de cooperatives de consum, característiques, assoliments i reptes, a càrrec de Carles Viñas de la "Cooperativa Germinal" i Andreu Termes de la "Cooperativa I Un Rave", i finalment debat i torn de preguntes.
Dissabte 26 de gener a les 10.00h
El futur de la pagesia: lliure de transgènics i en un territori digne 
Seminari organitzat per Assemblea Pagesa de Catalunya, Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) i Maulets amb l'objectiu de debatre sobre la situació de la pagesia als Països Catalans i el seu futur, sense transgènics: com li afecta l'especulació, la globalització i les directives de la Unió Europea; quines conseqüències socials i ambientals té; quina relació amb el consum que fem. Hi participa en Gerard Batalla de l'Assemblea Pagesa conjuntament amb d'altres representants de les organitzacions convocants.

Dissabte 26 de gener a les 12h
L´alimentació quilométrica - petroaliments 
Espai de reflexió i treball on conflueixen diferents visions del problema i alternatives al model de producció, comercialització i  consum  d'aliments quilomètrics, el deute ecològic generat per la civilització petrolera i la pèrdua de la sobirania alimentaria dels pobles. L'organitza la Xarxa de Consum Solidari, Campanya No et mengis el món, Edpac, Enginyers sense Fronteres, Entesa pel decreixement, Entrepobles, Observatori del Deute, Observatori DESC, Revista Ecologia Política i Veterinaris Sense Fronteres. 

Dissabte 26 de gener a les 16h
Des de la pagesia, la solidaritat i el consum, les dones protagonistes de la sobirania alimentària
Un seminari on analitzarem els reptes que enfronta el moviment per la sobirania alimentària i, en especial, el paper de le dones com a protagonistes claus. A més, presentarem el procés cap al Fòrum Ibèric per la Sobirania Alimentària del 2008 al 2010.
Hi intervindran Àlex Guillamon d'Entrepobles; Isabel Vilalba de la Marxa Mundial das Mulleres i del Sindicat Labregas i Labregos; Pep Riera, pagès del Maresme, i Esther Vivas, de la Xarxa de Consum Solidari. Organitza Entrepobles, Marxa Mundial de Dones, Veterinaris Sense Fronteres, Xarxa de Consum Solidari.

A banda, el dissabte a les 19h es celebrarà l'Assemblea de Moviments Socials, moment de posar en comú les propostes d'acció elaborades des dels diferents moviments socials catalans. 

Ah! I no oblidem la manifestació, diumenge a les 12h, sortint de Pl. Universitat.

Ens veiem al fòrum!

Més informació a: http://www.forumsocialcatala.cat/

------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20080121/67f33be7/attachment.htm 


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia