[Agroecologia] Estevia, protagonista a Biocultura 2008

julia volpe martinez julietamaga en hotmail.com
Mar Abr 15 10:21:12 CEST 2008



________________________________
> From: noe_deltallobregat en hotmail.com
> Subject: Estevia, protagonista a Biocultura 2008
> Date: Sun, 6 Apr 2008 20:41:50 +0200
> 
> 
> Diumenge 11 de Maig a Biocultura
> 
> 
> 
> La stevia, la planta que las multinacionales
> 
> de los edulcorantes pretenden ocultar
> 
> 14 h. Sala 1
> 
> Josep Pàmies. Agricultor ecológico.
> 
> 
> 
> 
> 
> Estèvia per la Terra. Dolçor al teu balcó (2008)   http://www.ecoterra.org/articulos109cat.html
> 
> [http://www.ecoterra.org/img/lang_cat.gif]
> 
> [http://www.ecoterra.org/img/lang_esp.gif]
> 
> [http://www.ecoterra.org/img/ico_mail.gif]
> 
> [http://www.ecoterra.org/img/ico_print.gif]
> 
> 
> [http://www.ecoterra.org/bd_imagenes/0000634.jpg]
> Estèvia per la Terra és una campanya per sensibilitzar sobre el cultiu de plantes comestibles als balcons urbans.
> 
> [http://www.ecoterra.org/bd_imagenes/0000632.jpg]
> Detall de les fulles d'estèvia en un balcó comestible.
>                 L'estèvia (Stevia rebaudiana) és un arbust originari del Paraguai i el Brasil que té un potent edulcorant natural substitutiu del sucre. Se li atribueixen nombroses propietats medicinals especialment per als diabètics. La dolçor d'aquesta planta es troba a les fulles, que contenen l'esteviòsid i un rebaudiòsid que, a més, no aporta calories a l'organisme i es metabolitza sense afegir els problemes propis de la ingesta excessiva de sucre. El consum d'estèvia influeix favorablement en els nivells de glucosa en sang dels diabètics i en la pressió arterial dels hipertensos. Aquesta planta símbol de moviments culturals com Slow Food i de la independència alimentària no es reconeix com una planta comestible a la Unió Europea. Per això, el seu caràcter simbòlic com a planta d'autonomia nutricional i medicinal esdevé paradigmàtic. Alguns pagesos concients del potencial de les plantes nutritives i medicinals en la nostra nutrició lluiten perquè es reconegui la legalitat nutritiva de l'estèvia.
> La Fundació Terra, com a entitat compromesa en l'ecologia pràctica, assumeix l'estèvia com una planta sobre la qual cal divulgar-ne el seu coneixement perquè es valori com una planta que al balcó de casa ens aporta una deu de salud i que es cultiva fàcilment. Pel fet de ser una planta arbustiva semiàrida tolera bé el clima mediterrani tot i que a l'hivern decau, però rebrota novament a la primavera. Fent-nos ressò d'altres campanyes de promoció de l'estèvia arreu del món oferim diverses informacions que poden ser útils per a moltes persones i especialment per als diabètics. Està clar que la informació que oferim no és el fruit de recerques pròpies sinó una recopilació de nombrosos documents que hem digerit perquè siguin assequibles per a una gran majoria.
> Estèvia per la Terra; dolçor al teu balcó, és doncs una campanya de sensibilització pública sobre una planta que la natura ens posa a l'abast com moltes d'altres perquè la salut de les persones no sigui esclava de la indústria farmacèutica i d'edulcorants sospitosos per a la salut humana. Cada persona pot valorar aquestes informacions i a continuació ser conseqüent. Per la nostra part no podem sinó animar que l'estèvia sigui una planta que creixi als balcons comestibles de les nostres ciutats. Una planta que esdevingui el símbol per a una alimentació saludable en la qual hi ha una plèiade de plantes comestibles poc conegudes que podem assaborir en amanides digestives, nutritives i fins i tot amb propietats medicinals. Un potencial de salut que no pot passar desapercebut. Aquesta senzilla campanya de sensibilització aporta les següents informacions que es poden trobar al portal de l'ecologia pràctica terra.org.
> -Stevia, una planta alimentàrìa revolucionària
> -Stevia, la planta dels diabètics
> -Stevia a l'agricultura
> Aquesta campanya es presenta en el marc de la Iniciativa Popular contra els Transgènics promoguda per l'associació Som lo que Sembrem que pretén recollir les signatures perquè el Parlament de Catalunya declari aquesta regió lliure de cultius transgènics. Una campanya a favor de la planta de l'estèvia que tant en la Fira per la Terra i Biocultura  (2008) hi serà present. Posa, doncs, dolçor al teu balcó i planta una estèvia.
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> ________________________________
> Sigue los principales acontecimientos deportivos en directo. MSN Motor
_________________________________________________________________
MSN Noticias
http://noticias.msn.es/comunidad.aspx


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia