[Agroecologia] RV: BRASIL: MILICIES EMPRESA SYNGENTA ASSASSINEN MEMBRE VIA CAMPESINA

gloria casaldaliga glocari8 en yahoo.es
Mar Oct 23 11:31:52 CEST 2007


Benvolguts amics/amigues,

Us fem arribar informació sobre una nova repressió contra treballadors rurals membres  de Via Campesina a Brasil. Aquest cop la resposabilitat apunta clarament a l’empresa multinacional  suissa SygentaSeeds.

Us demanem que envieu missatges de solidaritat a mstpr en mst.org.br.

També us agrairem que signeu la carta adjunta dirigida als representants e l’empresa Sygenta seeds a Barcelona a qui els farem arribar la nostra denúncia. La podeu reenviar signada a mstbcn en pangea.org. Ho podeu fer tan a titol individual com col·lectiu.    

Podeu contactar amb l’empresa a traves www. sygentaseeds.es

Us mantindrem informats de posibles accions. 

Moltes gracies.

Cordialment 

 

 

MILíCIES ARMADES DE   L’EMPRESA MULTINACIONAL SYNGENTA ASSASSINEN I FEREIXEN SENSE TERRA, MILITANTS DE VIA CAMPESINA AL SUD DE BRASIL.

 

Durant l’atac d’una milícia d’uns 40 pistolers a l’acampament dels Sense Terra en el camp experimental de la multinacional Sygenta Seeds a Santa Teresa do Oeste, a l’estat de Parana, Brasil, ahir, 21 d’octubre, el militant de Via Campesina, Valmir Mota, va ser assasinat a boca de canó, amb dos  trets al pit, sis treballadors van ser greument feritsi   es suspita que també un pistoler va morir. Els ferits Couto Viera, Jonas Gomes de Queiroz, Domingos Barretos, Izabel Nascimento de Souza i Hudson Cardin, han estat traslladast a hospitals e la Regió.Izabel está amb risc de mort.

La area de Syngenta va ser reocupada el mati el dia 21, per aprop de 150 persones militants de Via Campesina. El camp experimental, havia estat ocupat pels camperols el març de 2006, per tal de denunciar el cultiu ilegal de llavors transgèniques de soja i blat de moro (cal recordar que Paranà s’ha declarat lliure de transgènics). Després de 6 mesos de resistència, el dia 18 de juliol d’aquest   any, 70 families, van desocupar l’area, i es van traslladar de forma provisonal a un assentament que els va acollir.

Durant la reocupació els guardes de seguretat que hi havien van abandonar la “fazenda”, i aprop de les 13’30, un microbús va parar a l’entrada i la milicia fortament armada  va començar a disparar contra les persones que hi havien. Van asassinar a Valmir i ferir la resta. L’Izabel de Souza va ser colpejada fins quedar en coma.

Desde fa temps Sygenta contracta de forma irregular agents de seguretat,   articulats amb les organitzacións de terratinents, SRO i MPR. Una de les directores de l’empresa de seguretat NF, va ser detinguda i el propietari va fugir en una operació on van ser retingudes municions i armes ilegals.

El pasat dia 18, la denúncia de l’actuació de les milícies armades lligades  SRO/MPR i Syngenta  va se reforçada durant una audiència publica amb la coordinació de la Comissió de Drets Humans i Minories de la Camara Federal dels Diputats a Curitiba.

La Via Campesina demana justicia i responsabilitsats de l’atac contra treballadors de l’atac que estan lluitant per transformar l’ area en un Centre de Agroecologia i de reproducció de llavors autóctones per agricultura familiar i reforma agrària.

 

Via Campesina Brasil
    
---------------------------------
  
¡Descubre una nueva forma de obtener respuestas a tus preguntas!
Entra en Yahoo! Respuestas.


       
---------------------------------

Sé un Mejor Amante del Cine
¿Quieres saber cómo? ¡Deja que otras personas te ayuden!.
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20071023/4639029d/attachment-0001.htm 
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un mensaje que no está en formato texto plano...
Nombre     : carta Syngenta.doc
Tipo       : application/msword
Tamaño     : 26112 bytes
Descripción: pat367942091
Url        : http://www.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20071023/4639029d/attachment-0001.doc 


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia