[Agroecologia] Transgènics, amb el menjar NO s'hi juga!

Secretaria GEPEC secretaria en gepec.org
Jue Jun 1 17:16:01 CEST 2006




  Mail per a reenviar i difondre! 

   
  Amigues i amics,

  En motiu de celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, us convidem a veure el documental "La vida se nos va de las manos"  i a la xerrada informativa sobre "aliments" Transgènics i Regions Lliures de Transgènics que tindrà lloc a continuació.

  Dia : 5 de Juny 06 , a les 20:00 h.
  Lloc : Centre de Lectura, C/ Major de Reus
   

  La xerrada consistirà en breus explicacions sobre els transgènics i les mesures de protecció que ja han pres països com Àustria, Grècia, França, etc., i informarem de com podem actuar aquí, a nivell personal i col·lectiu.

  *Ja fa uns 10 anys que mengem Organismes Genèticament Modificats (O.G.M. o Transgènics) i encara no en sabem gaire bé res, ni diaris ni institucions ens informen de realitats com:

  - Que no hi ha cap estudi científic al món que demostri que no siguin nocius per a la salut humana i per a la Natura.
   
  - Nombrosos científics de varis països han demostrat i denunciat que els transgènics provoquen mutacions, càncers, al·lèrgies, augment de residus tòxics, etc. i alguns d'ells han estat acomiadats per publicar-ho.

  - El 75% de les plantes transgèniques s'han manipulat en un laboratori per a resistir més quantitat d'un herbicida, i de la resta, un 19% són capaces elles mateixes, de desprendre un insecticida que afecten a tots els insectes (siguin plagues o no).

  - Consumim la major part dels transgènics en menjar carn, principalment de porc, pollastre i ous i no hi ha mesures eficaces de control ni cap llei que obligui a etiquetar-la.

  - L'estat espanyol és juntament amb Romania l'únic estat de la Unió Europea on s'autoritzen els conreus comercials de transgènics, i Catalunya és, després d'Aragó, la comunitat autònoma amb més nombre de conreus transgènics de la comunitat europea (exactament 17.170 hectàrees de blat de moro transgènic plantades al 2005 d'un total de 40.913 hectàrees de blat de moro plantades, segons el DARP).


  Organitzen :
  Coop. Consum. El Brot, GEPEC- EdC, Plataforma Transgènics Fora! i C.G.T.
   
  Col·labora:
  Centre de Lectura

  * Per a més informació sobre transgènics: 
  www.transgenicsfora.org

  *Per a més informació sobre l'acte:

  PTF!               639999627 Joan
  Coop. El Brot  654561024 Carme
  GEPEC-EdC   678252025 Gemma


------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20060601/1da1f1ab/attachment.htm


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia