[Agroecologia] MONTAGUT

assamblea pagesa aspagesa en yahoo.es
Mar Ene 31 19:36:00 CET 2006


Hola, a continuació us adjuntem una mica d'explicació dels fets d'avui. Intentarem penjar les fotografies demà dimecres 1 de febrer. Ja us comunicarem la pagina.
   
  ...................................................
   
    Avui 31 de gener de 2006 s’ha produït un nou atac a l’últim colo  de Montagut. A les 11 les màquines d’AgroLleida (VallCompanys) han eliminat el pou d’on treien l’aigua els resistents de Montagut. Tot i que ja fa uns dies que els operaris de Vallcompanys estan fent feines d’explanació del seu “botí”, amb col·laboració de l’Ajuntament d’Alcarras i el Bisbat de Lleida, avui dilluns han passat a l’acció.
   
  Davant d’aquests fets, davant de les irregularitats en tot aquest procés, des de l’Assemblea Pagesa de Catalunya volem tornar a insistir i denunciar aquests fets a l’opinió pública.
  Diem que aquests fets estan ocorrin amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcarràs perquè va comprar el 2003 unes parcel·les al Cabildo (al Bisbat) on estaven incloses les finques dels colons de Montagut i, contravenint els acords d’un Ple del  propi Ajuntament, va acceptar escriptura unes noves parcel·les provinents d’una permuta clandestina entre Cabildo i AgroLleida on deixaven fora de la propietat del Cabildo les terres dels colons. Aquest fet ha estat descobert tot just ahir mateix, gràcies a una documentació extreta del cadastre de rústica. En aquesta documentació se n’extreu que l’Ajuntament d’Alcarràs hauria de corregir l’escriptura de compra-venda amb el Cabildo, acceptant les parcel·les antigues que eren les úniques que complien amb els requisits registrals legals. Si això es fes, les terres dels colons serien propietat de l’Ajuntament i aquest es veuria obligat a respectar la propietat de les masies construides en aquest sòl que ara seria municipal.
   
  Pròximament des de l’Assemblea Pagesa volem engegar una campanya  de solidaritat amb els últims colons. S’està preparant una carta per demanar explicacions a l’Ajuntament d’Alcarras i al Bisbat de Lleida. Us mantindrem informats i informades.
   
  Sabem que es molt complex entendre la realitat del problema i tot el procés dels fets de Montangut. Per qualsevol cosa us podeu posar en contacte amb l’Assemblea Pagesa de Catalunya al telèfon 973451160 o al e-mail aspagesa en yahoo.es.
   
  Atentament,
   
  Joan Garcia 
  Assemblea Pagesa de Catalunya


		
---------------------------------

LLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://www.moviments.net/pipermail/agroecologia/attachments/20060131/593ff4cd/attachment-0002.htm


Más información sobre la lista de distribución Agroecologia