[Aferret-coneguts] retallades

Teresa Romeu Casanovas tromeu a ccoo.cat
dij mar 31 03:06:09 CEST 2011


Hola,


T'adjunto informació d'una concentració que farem el dia 6 d'abril.

He fet publicitat de la teva carta no publicada.

Hola a totes i a tots,



 



Avui moltes companyes i companys deixaran de treballar amb nosaltres i aniran a l'atur. Els responsables callen i no informen malgrat els ho demanem.

Amb aquestes retallades, serà un degoteig de centenars de persones, amb molts anys treballats a l’ICS, que aniran al carrer.

Per altre banda, la borsa de treball només és transparent als “endolls”, és una borsa totalment injusta i opaca, a més a més algunes persones signaran contractes de 25h, mentre d’altres, de moment anònims, gaudiran de millors contractes....sense cap mena control!!

 



El proper dimecres 6 d'abril a les 13:30h ens concentrarem davant el SAP de l'Hospitalet (a la rambla Just Oliveras) en

·         CONTRA DE LES RETALLADES DE PERSONAL

·         PER UNA BORSA DE TREBALL TRANSPARENT I AMB IGUALTAT D'OPORTUNITATS

·         EN DEFENSA DE LA SANITAT I TOTS ELS SERVEIS PÚBLICS

 



Penses defensar-te?

 



Si no vols que et reconeguin, pots comprar-te una màscara blanca per pintar o fer-ne una (http://ccoostadeponent.files.wordpress.com/2011/03/anonymous.jpg).

Si us plau, passa-ho i enganxa el cartell al teu centre (http://ccoostadeponent.files.wordpress.com/2011/03/110406-concentracio-h.pdf).

 

A continuació, lectura recomanada que no surt als mitjans de comunicació:

 

La salut no és un negoci ... per més que alguns ho vulguin (http://dempeus.nireblog.com/post/2011/03/29/la-salut-no-es-un-negoci-per-mes-que-alguns-ho-vulguin) (http://dempeus.nireblog.com/post/2011/03/29/la-salut-no-es-un-negoci-per-mes-que-alguns-ho-vulguin)

No hi ha el més mínim dubte sobre el que els nous gestors de la Salut i la Sanitat a Catalunya fan i pensen fer
 Retallades a dojo, ja no a tisorades sinó a cop de destral!

Tanmateix resulten d’allò més il·lustratiu noticies com la d’Europa Press que aquí recollim pel que expressa de filosofia de fons i de perversió/degradació del llenguatge en el sector de la salut. O com ells diuen, significativament “el mercat, la industria de la salut”.

Una “operació financera” molt celebrada per que els “sanitaris” juguin a mercats i a capitals risc tot muntant les seves empreses i negocis
 Tota una oportunitat per redreçar la seva activitat laboral que un dia van orientar (erròniament, clar) cap a atendre persones i dirigir-la sàviament com a “metges emprenedors”cap a la gestió, els negocis, el mercat, 
la pela (perdó, l’euro !)

La cosa ja té un nom suggeridor: “Healthequity”, és a dir anglicisme que voldria dir “SalutEquitat”. Apa teniu ! Quina barra i quin cinisme! De fet s’estan referint a que per fi els metges ja podran sentir-se “equitativament” tractats a l’hora de fer beneficis
 suposem.  En tot cas metges que estiguin interessat, com ja van fer en 300 casos l’any passat,  poden dirigir-se a l’ « Àrea d’incubació de Projectes Empresarials », que deu estar a la planta de laboratoris
econòmics, of course!

Però aquí no s’acaba el malson. Per major garantía i solidesa de filantropia i sostenibilitat social, els plans tenen el Suport de Laboratoris com Abott, Ferrer i Esteve.

La cirera final era previsible: El conseller Ruiz ha felicitat el COMB per la iniciativa i la col·laboració entre sector públic i privat ( Recordeu com a Dempeus estem insistint en denunciar aquest gran parany – anestèsic- populista).  I el seu col·lega economista ultraliberal, Mas-Colell  conclou que un sector privat fort ajudarà el públic a tirar endavant No diu qui tirarà endavant però s’entén que el sector privat). I el segell final, un toc “nacionalista”:

“ara és el moment d'anar "tots junts" a Madrid a demanar”
 rodó!       

No direu que no queda un “producte” d’allò més atractiu a l’aparador del mercat – salut !

 

Toni Barbarà (http://dempeus.nireblog.com/post/2011/03/29/la-salut-no-es-un-negoci-per-mes-que-alguns-ho-vulguin)


 



 



RETALLADES EN SANITAT I ENSENYAMENT

(Carta enviada al diari El Punt i no publicada)

Guanyar unes eleccions comporta el dret a governar. Això és «un» dels principis de la democràcia. Però no comporta, de cap manera, governar d’una manera irracional. Perquè «un altre» dels principis de la democràcia és governar de manera racional. I retallar els recursos dels serveis més necessaris, com sanitat i ensenyament, és una irracionalitat.

Quan hi ha crisi, i les inversions privades escassegen, cal augmentar les inversions públiques, per compensar, per crear feina. Així doncs, no s’ha d’estalviar ni reduir el dèficit, sinó al revés. Això en recta economia. Que el Govern estalviï en una crisi, és un disbarat propi de l’economia de l’Escola de Chicago, l’economia liberal que ha arruïnat el món. Per tant, parar inversions públiques en infraestructures ja és un disbarat. Però retallar la sanitat i l’ensenyament no és un disbarat sinó un delicte polític.

El Govern que fa això mereixeria que un poderós moviment popular el fes rectificar o el derroqués.

 



ANTONI FERRET. Barcelona

 

 

Secció sindical de CCOO de la SAP de l'Hospitalet
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/aferret-coneguts/attachments/20110331/c0c3c01e/attachment.htm>


More information about the Aferret-coneguts mailing list