[Adminsces] Fwd: Conferència. Dimarts, 29-11-2011, 'Tarja telemàtica en xip i diner telemàtic', amb Manuel Capdevila (Enginyer informàtic de Bull).

bumbum bumbum a riseup.net
dic des 7 01:51:32 CET 2011


Bones,

finalment vaig poder anar a la conferencia a veure que explicaven, us en faig un resum:

En Manel Capdevila, a part del seu curriculum, es veu un home molt obert i també molt crític amb els mecanismes del poder. Durant la seva exposició, recorrent la historia de les tarjetes i la de la seva vida, va apuntar uns fets molt importants com la gran cagada d'acceptar el euro a 166 pesetes (i d'aqui el deute espanyol), i coses com que la població d'europa esta pagant la guerra americana d'Irak (els fons tripleA que tots els bancs europeus van comprar), pero vist com desde dins, coneix gent molt grossa del 'babylon system'...

Del tema tarjetes, i comfirmat en la única intervenció que vaig poder preguntar al final de tot, la principal utilitat del xip és que es pot 'autoprocessar' de forma segura i mantenir un saldo actualitzat, amb lo qual serveix per als entorns 'que no tinguin xarxa'.

Avui en dia, en els entorns amb xarxa mobil o d'internet no cal una targeta amb xip, perque la transacció es pot fer en el servidor central amb qualsevol terminal.
Si algun dia es volgués fer un sistema de targeta per als entorns rurals sense xarxa mobil, es pot fer pirata com les de canal-pus, etc (amb parts gruixudes, doncs els fabricants de tarjeta xip d'1mm son pocs)

Si només volem la agilitat d'una tarja, es pot senzillament fer tarjetes d'identificació, p.ex. amb un 'codi de barres quadrat' que es pot llegir des d'un mobil, webcam o altres lectors, i que dona l'adreça del CES per al cobro i/o identifica un usuari per accedir a algun lloc, fisic o virtual.

De tota manera tinc l'email del home, per si un cas. No sembla que coneixi gaire la Cic, pero en aquell moment va manifestar-se l'interés de la gent del EcoConcern d'organitzar una xerrada sobre la Cic i les monedes socials... 

Potser es podria veure si hi haurien socixs disposats o interessats a fer aquesta presentació, i assegurar-se de convidar-hi el Manel Capdevila...

loSebEl 26/11/2011, a las 23:17, Enric Duran Giralt escribió:

> Hola!
> i aquesta xerrada del proper dimarts es especialment interessant per posar-se en contacte 
> amb la persona que fa la xerrada i que pugui ajudar en introduir la tarja telemàtica per facilitar les transaccions del futur CES
> 
> salut!
> enric
> 
> -------- Mensaje original --------
> Asunto:	Conferència. Dimarts, 29-11-2011, 'Tarja telemàtica en xip i diner telemàtic', amb Manuel Capdevila (Enginyer informàtic de Bull).
> Fecha:	Fri, 25 Nov 2011 10:19:25 +0100
> De:	Brauli Tamarit Tamarit <braulitt a pangea.org>
> Para:	undisclosed-recipients:;
> 
> Benvolgudes amigues i amics:
> Us adjuntem l'Ecocorreu del mes de desembre que conté el programa previst d'activitats, i us anunciem la propera activitat:
> Dimarts, 29 de novembre a les 19:30 hores.
> Xerrada-col·loqui: «Tarja telemàtica en xip i diner telemàtic», amb Manuel Capdevila (Enginyer informàtic de Bull).
> S'han desenvolupat diferents projectes de targes en xarxes telemàtiques i l'empresa Bull ha estat una de les primeres en comercialitzar la tarja telemàtica amb xip. Erudit investigador històric dins del marc de d'Institut Nova Història, es parlarà de la història i vicissituds de la implementació a l'Estat espanyol de la tarja telemàtica amb xip i de la història del diner telemàtic en general.
> En Manuel Capdevila Maresma és un veterà programador informàtic de professió, actualment jubilat. Coneix multitud de llenguatges de programació i té una ampla experiència informàtica, incloent la creació i gestió de xarxes monetàries telemàtiques. Va introduir la tarja telemàtica amb xip a l'Estat espanyol, que no ha estat aplicada sistemàticament en aquest territori fins fa ben poc. Entre altres innovacions, va crear el primer algoritme per a esborrar un programari maliciós (el virus Jerusalem) resseguint tot un arbre de directoris dins d'un disc dur. Ha introduït més d'un miler d'entrades noves dins la Wikipèdia en català, la majoria fruit de traduccions. També obra en el seu poder multitud d'enciclopèdies i diccionaris, començant per l'Enciclopèdia Britànica. Actualment assisteix als encontres que organitza l'Institut Nova Història i participa en les seves activitats, doncs és un erudit coneixedor de nombrosos temes que afecten la història dels pobles de llengua comuna catalana, aportant sovint valuosos comentaris.
> --
> Ecoconcern-Innovació social
> Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 Barcelona.
> Telèfon: 93-319.03.51.
> Correu electrònic: ecoconcern a pangea.org
> Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
> Bloc «El racó del debat»: http://elracodeldebat.blogspot.com/
> Twitter d'Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
> Adreça a Google Maps:
> http://maps.google.es/maps?hl=ca&ll=41.387378,2.176366&spn=0.001815,0.004823&t=m&z=18&vpsrc=6&lci=transit_comp
> 
> <ecocorreu1211a[1].pdf>_______________________________________________
> Adminsces mailing list
> Adminsces a llistes.moviments.net
> https://llistes.moviments.net/listinfo/adminsces

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/adminsces/attachments/20111207/3adfc5d6/attachment.htm>


More information about the Adminsces mailing list