[Nucli Pallars] [Centralsdecompres] Proposta funcionament Tryton

quetzal garcia ketzal_g a yahoo.es
dic oct 26 12:32:08 CEST 2011


Hola!

Aquí us deixo la proposta que tenim des del Pallars.

Creiem important donar autonomia a cada Central de Compres perque es pugi autogestionar localment. Per això creiem que es millor que cada CC tingui la seva BD.

Començariem muntant el programa amb una BD per cada Ecoxarxa o central de compres. A cada BD hi associariem una empresa ( per exemple, ecoxarxa pallars), i dintre d'aquesta BD hi creariem els usuaris necessaris (Central de compres Salàs, Central de compres Sort i l'usuari compartit o públic). L'usuari compartit seria aquell que fariem servir totes les CCs per poder accedir i visualitzar els estocs de les demes, aquest usuari tindria uns permisos limitats per poder llegir però no editar res dins de la BD. També podriem donar permisos a aquest usuari perque pugi generar albarans de comanda/demanda que quedarien arxivats en una carpeta que després l'administrador de la CC pugi veure per a realitzar la comanda desitjada per l'altra CC. Cada usuari s'associaria al magatzem dessitjat, en el nostre cas només utilizariem un magatzem.

En quant a la gestió de tercers introduiriem tots els productors i aquestos tindrien un codi (ex. La Grana - 1 , Cal Valls - 2 , etc...). Aquestos codis de productors ja quedarien associats als productes al crear-los. D'aquesta manera no caldria marcar al codi del producte el productor. En la gestió de tercers crec que també hi ha l'opció de portar comptes individualitzats, però ho tinc que acabar de mirar. A nosaltres es una eina que ens aniria bé per a poder portar els comptes del socis que no funcionen amb moneda social, ja que van aportant uns fons en € i que de moment estem contabilitzant en una fulla de càlcul. 

En quant a la gestió de productes:

- Primer podriem posar-nos d'acord perque les categories dels productes sigui la mateixa a totes les CCs.(nosaltres ja hem fet les categories però no les tinc aquí per passar-les, les enviaré en un altre correu aquesta tarda)
- Segon introduiriem els productes amb el seu codi. Si volem podem posar alguna nomenclatura per a diferenciar els productes locals (com ha dit el Sebastià). D'aquesta manera la nostra proposta per codificar els productes quedaria de la següent forma:

PL-GFBR01 voldria dir: PL (producte local), G (familia/categoria granels), FBR (Farina de blat refinada) i 01 (el número de productes que tenim amb el mateix codi).

La gestió financera l'hauriem de anar investigant ja que no he tingut temps per a mirar-la detalladament.

Finalment amb aquesta proposta, cada Central de Compres tindría plena autonomia però a la vegada una connexió amb les demés a traves de l'usuari compartit o públic, que tindria una contrasenya pública. Crec que es una proposta descentralizada però coordinada.

Salut!

PD: aquesta tarda ja enviaré un correu complementant la informació des de la CC de Salàs.
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/pallars/attachments/20111026/6d0462dd/attachment-0001.htm>
-------------- part següent --------------
- Llistat de centrals de compres: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/30433
- Coordinació de Centrals de Compres (CCC): coordinaciocompres a ecoxarxes.cat
_______________________________________________
Centralsdecompres mailing list
Centralsdecompres a marsupi.org
https://llistes.cooperativaintegral.cat/listinfo/centralsdecompres


More information about the Pallars mailing list