[Entrada nova] Número 48. Març de 2021

LA RESISTÈNCIA donotreply a wordpress.com
dic mar 31 20:47:47 CEST 2021


New post on LA RESISTÈNCIA

 <https://laresistencia.cat/?author=11>	
Número 48. Març de 2021 <https://laresistencia.cat/2021/03/31/numero-48-marc-de-2021/>per Redacció <https://laresistencia.cat/?author=11>
Març, tan guerrer, mor —com la vella i la jove, si pot—, eixut, ple dels parracs de les conseqüències electorals i de les engrunes que l'Estat permet al Parlament i al Govern per anar fent la viu en la misèria, amb l'afegit de la dictadura estadística covidiana. Tenim mala peça al teler els qui encara creiem (innocents!) en la llibertat, també en la de consciència, en la de l'esperit, que actualment són soterrades o assenyalades com a perilloses. El pensament crític és l'última frontera per als qui no volem viure en la ignorància del ramat, un veritable vaccí contra l'estultícia i l'adoctrinament. Mentre alguns voldrien llençar «a la paperera de la història» polítics com Carles Puigdemont i d'altres d'igual tossuderia, des de la lawfare espanyola exigeixen «penediment» als presos polítics i als exiliats (tot seguint les tesis de Mao, de Pol Pot o dels gulags soviètics). No solament no ens perdonen el 1r d'Octubre (i el dia 3), sinó que ens ho volen fer pagar; en volen cap cots, agenollats i pregant pietat. I, sembla, que a alguns —certament inútils i mediocres, com alguns dels qui pretenen governar-nos— ja els està bé. De tot això i més (amb la incorporació, en aquest número d'Alfons Olmo <https://laresistencia.cat/portfolio/alfons-olmo/>, compositor i músic, VerdCel) en parlem en aquest 48è lliurament de La Resistència:

Articles
Reflexions d’un gandul fracassat <https://laresistencia.cat/portfolio/reflexions-dun-gandul-fracassat/>, d'Eduard Garrell.
Pintar el que se sent: una experiència de vida que em va canviar <https://laresistencia.cat/portfolio/pintar-el-que-se-sent-una-experiencia-de-vida-que-em-va-canviar/>, d'Alfons Olmo.
[VÍDEO] Crims d’estat. Jutges franquistes. Democràcia plena <https://laresistencia.cat/portfolio/video-crims-destat-jutges-franquistes-democracia-plena/>, de Nan Orriols.
[VÍDEOS] Que encara no hem vist. <https://laresistencia.cat/portfolio/videos-que-encara-no-hem-vist/>
Arts i Lletres
[VERSOS] Llagot <https://laresistencia.cat/portfolio/versos-llagot/>, de Gabriel Salvans.
[TEXTOS] La guilla <https://laresistencia.cat/portfolio/la-guilla/>, de Toni Casassas.
[TEXTOS] Dues fotos, dues realitats: una veritat <https://laresistencia.cat/portfolio/textos-dues-fotos-dues-realitats-una-veritat/>, de Xavier Borràs.
Els microrelats <https://laresistencia.cat/portfolio/els-microrelats-de-jordi-remolins-marc-de-2021/>, de Jordi Remolins.
[LLIBRE] Esterrecats, rates i patinets,  <https://laresistencia.cat/portfolio/llibre/>de Nan Orriols i Esther Pujadas.
[ÀLBUM DE FOTOS] Travessa dels Lençóis Maranhenses <https://laresistencia.cat/portfolio/album-de-fotos-travessa-dels-lencois-maranhenses/>, de Nan Orriols.
Curiositats lingüístiques <https://laresistencia.cat/portfolio/curiositats-linguistiques/>, d'Esther Pujadas.
Reports
Quan és l’Estat qui mata els seus ciutadans <https://laresistencia.cat/portfolio/quan-es-lestat-qui-mata-els-seus-ciutadans/>, de Dídac Costa.
[VÍDEOS] 15 Mesos, 15 Documentals <https://laresistencia.cat/portfolio/videos-15-mesos-15-documentals/>, de Blai Dalmau.
El Serpent <https://laresistencia.cat/portfolio/el-serpent/>, de Nan Orriols.
Que l'abril, d'aigües esperades mil, amb sant Jordi i el Drac ens portin l'esperança d'una vida plena, si més no als resistents.

Redacció <https://laresistencia.cat/?author=11> | 31 de Març de 2021 a les 19:47 | Etiquetes: Març de 2021 <https://laresistencia.cat/?taxonomy=post_tag&term=marc-de-2021>, Número 48 <https://laresistencia.cat/?taxonomy=post_tag&term=numero-48> | Categories: General <https://laresistencia.cat/?taxonomy=category&term=general>, Noves <https://laresistencia.cat/?taxonomy=category&term=noves> | URL: https://laresistencia.cat/?p=3942 <https://laresistencia.cat/?p=3942>

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/laresistencia/attachments/20210331/5cf7d435/attachment-0002.htm>


More information about the Laresistencia mailing list