Número 7. Agost de 2017 – LA RESISTÈNCIA

La Resistència info a laresistencia.cat
diu ago 20 22:48:07 CEST 2017


> 
> https://laresistencia.cat/2017/08/20/numero-7-agost-de-2017/ <https://laresistencia.cat/2017/08/20/numero-7-agost-de-2017/>
> 
> Número 7. Agost de 2017
>  <https://i2.wp.com/laresistencia.cat/wp-content/uploads/sites/13/2017/03/E_resistencia.png?ssl=1>Encara estem colpits i irats per la barbàrie feixista que va ocórrer a Barcelona, Cambrils, Alcanar i Sant Just Desvern el passat 17 d’agost, just en el moment que estàvem editant el setè lliurament de La Resistència, corresponent a aquest darrer mes canicular. Com la immensa majoria de catalans ja han expressat de forma explícita a carrers i places no solament no tenim por, sinó que ens refermem en els nostres objectius fundacionals per continuar oferint-vos aquesta publicació mensual.
> 
> En aquesta ocasió, podeu llegir l’interessant article de Josep Maria Sebastián <https://laresistencia.cat/portfolio/josep-maria-sebastian/> de la sèrie recentment encetada «L’home i els seus límits», que dedica ara a «Pensar no està de moda <https://laresistencia.cat/portfolio/lhome-i-els-seus-limits-pensar-no-esta-de-moda/>», amb incursions en filòsfofs com Ernst Bloch, Thomas More, Herbet Marcuse o la mirada poètica de Fernando Pessoa.
> La nostra lingüista particular, Esther Pujadas <https://laresistencia.cat/portfolio/esther-pujadas/>, ens explica a les «Curiositats lingüístiques <https://laresistencia.cat/portfolio/curiositats-linguistiques/>» històries per descobrir nous i vells mots, com xarlatà, «pinganillo» o altres que segurament no sabíem o no havíem descobert encara.
> Què tenen a veure el president del Barce (el mal dit Barça), la memòria, les notícies i els catòlics i els comunistes? Si ho voleu saber de primera mà no us perdeu els articles de Nan Orriols <https://laresistencia.cat/portfolio/nan-orriols/> d’aquest lliurament de la nostra publicació a El Serpent <https://laresistencia.cat/portfolio/el-serpent/>.
> Un nou llibre —dels imprescindibles—, encara que breu no menys gruixut quant al pensament que expressa:  l’anomenat «Missatge del gran cap Seattle, de la tribu dewamish, al president dels Estats Units, Franklin Pierce», conegut posteriorment sota el nom de Nosaltres som part de la Terra <https://laresistencia.cat/portfolio/nosaltres-som-una-part-de-la-terra/>. Un dels textos pioners del que posteriorment es va anomenar «ecologia profunda», per bé que arrossega des de fa més quaranta anys problemes sobre la seva autèntica autoria.
> Toni Coromina <https://laresistencia.cat/portfolio/toni-coromina/> tampoc no ha fet vacances i ens conta a «L’ocàs dels pellaires <https://laresistencia.cat/portfolio/locas-dels-pellaires/>» detalls imperdibles sobrè l’ensulsiada d’una de les indústries més importants de la ciutat de Vic, dels macroprojectes urbanístics que es volen fer en els terrenys de Can Baumann i de la manca de tremps dels sindicats…
> Sabeu què és l’altextremeny (també conegut com castúo)? Sabeu que el poeta Jose María Gabriel y Galán, mort a 34 anys, feia servir aquesta llengua quasi oblidada per escriure els seus versos, que van merèixer l’atenció de Maragall, Unamuno o Pardo Bazán? Us oferim un text dels imprescindibles: el nostre editor, Xavier Borràs <https://laresistencia.cat/portfolio/xavier-borras/>, ho explica a «Un poeta. Gabriel y Galán i “El embargo”» <https://laresistencia.cat/portfolio/un-poeta-gabriel-y-galan-i-el-embargo/>.
> Que tothom es cuidi molt i estigui atent als temps que vénen…, resistirem!
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/laresistencia/attachments/20170820/825db475/attachment.htm>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: E_resistencia.png
Type: image/png
Size: 1601 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/laresistencia/attachments/20170820/825db475/attachment-0002.png>


More information about the Laresistencia mailing list