[energiadecreixent] Ciència per canviar el sistema

Salvador Pueyo Puntí spueyopunti a hotmail.com
dij maig 29 17:45:27 CEST 2014


Qui ja hagi rebut això espero que disculpi l'spam, però hi ha algun problema misteriós amb la llista i el mail pot no haver arribat a tothom. Per gestionar aquesta llista també cal molta ciència (sort que l'Ester sempre acaba superant els entrebancs).

Salva

From: spueyopunti a hotmail.com
To: decreixementacampadabcn a googlegroups.com; energiadecreixent a llistes.moviments.net
Subject: Ciència per canviar el sistema 
Date: Wed, 28 May 2014 19:40:36 +0200




Per canviar el sistema no només tenim el "contratemps" dels interessos poderosíssims que s'hi oposen. A més, és tècnicament complicat. Quan algú pren consciència de les complicacions que hi ha (per exemple, en intentar concretar alternatives a gran escala) és fàcil que tiri la tovallola. Ara bé, que hi hagi dificultats sense resoldre no vol dir que siguin irresolubles, sinó, simplement, que els milions de persones que fan recerca per al capitalisme no fan res per resoldre-les. No obstant això, hi ha algunes persones de l'àmbit científic que sí que ens les estem currant. Avui, una revista acadèmica ha publicat (online, en accés obert) un article en què descric la línia que estic seguint per desenvolupar la mena de ciència econòmica que crec que necessitem:

http://www.mdpi.com/2071-1050/6/6/3431

De moment hi ha més preguntes que respostes, però el camí cap a les respostes va prenent forma. Aviso que no és una lectura fàcil: és llarg (més llibre que article), força tècnic i en anglès. Tot i així, us el passo per varis motius: per si a algú més amb la vena científica li serveix d'inspiració; per informar a qualsevol que vulgui estar al corrent d'aquestes coses; perquè em fa il·lusió; i perquè ningú tiri la tovallola pensant que els obstacles "tècnics" per canviar el sistema són impracticables.

Salva

 		 	   		   		 	   		  
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20140529/db146094/attachment.htm>


More information about the energiadecreixent mailing list