[energiadecreixent] TROBADA DECREIXEMENT A CAN DECREIX 6-7 JULIOL

Salvador Pueyo Puntí spueyopunti a hotmail.com
div jul 5 14:44:25 CEST 2013


Em descuidava que cal sac de dormir, i si es du màrfaga millor.

From: spueyopunti a hotmail.com
To: energiadecreixent a llistes.moviments.net
Date: Fri, 5 Jul 2013 14:32:39 +0200
Subject: Re: [energiadecreixent] TROBADA DECREIXEMENT A CAN DECREIX 6-7 JULIOL




Moltes gràcies a les persones que ja heu avisat que vindríeu. Us comento alguns detalls per si algú més es decideix a darrera hora (ben comprensible tenint en compte la poca antelació amb la qual hem avisat).

Segurament que començarem la feina "en sèrio" després que arribi el tren que passa per Cerbère el dissabte a les 11:30 (horaris a baix). El menjar serà col·lectiu: si s'aporten ingredients, demanem evitar els productes animals. En menjar o en altres àmbits, també hi ha una preferència per evitar qualsevol producte que es pugui considerar tòxic.

Més info sobre Can Decreix:

http://decreixementacampadabcn.wordpress.com/can-decreix/

http://www.degrowth.org/can-decreix

I info detallada de qüestions pràctiques a Can Decreix (en francès):

http://www.agroecol.eu/candecreix1/node/4000

Salut!

Salva


From: spueyopunti a hotmail.com
To: energiadecreixent a llistes.moviments.net
Date: Tue, 2 Jul 2013 13:12:54 +0200
Subject: [energiadecreixent] TROBADA DECREIXEMENT A CAN DECREIX 6-7 JULIOL







Des del grup de Decreixement de Barcelona (Entesa pel Decreixement + el col·lectiu que es va formar a l'acampada del 15M) convoquem la

TROBADA DECREIXEMENT: "PENSEM I PROPOSEM SOBRE REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA". DIES 6 I 7 DE JULIOL A CAN DECREIX, A CERBÈRE (= Cervera de Marenda) 


PER QUÈ HO FEM:

Ens interessa el repartiment del treball perquè pot ajudar a resoldre el problema de l'atur, que és tan urgent per a tanta gent, sense recórrer al creixement econòmic i sense desviar-nos del camí cap a una transformació més profunda (el repartiment de la riquesa és clau). Som un grup petit sense la capacitat per dur endavant una gran campanya pel repartiment del treball, però potser poguem fer de catalitzador perquè sorgeixi un moviment de gent aturada que, responent a les seves pròpies necessitats, lluiti per aconseguir-lo, i que s'expandeixi i es reinventi a partir de l'espurna que nosaltres poguem llençar. O potser acabi sorgint alguna estratègia encara millor! En qualsevol cas, no volem llençar propostes a la lleugera, volem estudiar-les i reflexionar-hi a fons: per això aquesta trobada.


QUÈ HI PINTES:

No és una trobada on ja estigui tot pensat a priori. És una trobada molt oberta, on tot ho decidirem entre totes i de la qual no sabem què en sortirà. Per tant, hi pots aportar molt.

Tant si tens un munt d'idees per donar com si ets tot orelles, tant si tens ganes d'implicar-te al que pugui sortir com si vols participar només aquest cap de setmana, tant si vens a títol individual com si vols fer de pont amb el teu propi col·lectiu, serà fantàstic si pots venir.

A més, a Cervera de Marenda hi ha unes cales idíl·liques i potser trobem alguna estona per a una remullada... ;-)


COM HO FEM

Es tracta de mirar documentació, pensar i debatre. Hi ha un esbós de pla que ha preparat l'Ester i adjuntem a baix, i que concretarem un pèl més a la reunió que tenim el dijous vinent, però el pla final el farem entre tothom qui hi participem.


COM PARTICIPAR

Si t'interessa, ens pots escriure a decreixement.acampadabcn a gmail.com, i/o encara millor si vens a la reunió preparatòria que farem el dijous 4 a les 20h al Viver d'Associacions (C/Princesa 6).






ESBÓS DE PROGRAMA MÉS DETALLAT 


OBJECTIU I RESUM:
Dedicar un bon temps a fer propostes, idees, suggeriments de com tenir un sistema econòmic que funcionés de manera sostenible (en el sentit ampli del terme) amb el repartiment del treball, per discutir-les i treure'n com unes directrius principals o crear un mapa de la situació. Seria important generar dos tipus de propostes: unes més ideals-utòpiques (cap on ens agradaria tendir) i unes més realistes-factibles (per poder presentar com a viables i creïbles tenint en compte la realitat del nostre voltant i del sistema político-econòmic que tenim). La idea és que amb això poguéssim tenir unes idees potents a transmetre en la presentació i debat de CMD, d'on podem treure més coses o perfeccionar-ho, per a després intentar abordar el col·lectiu d'aturats que deia el Salva, i intentar arribar al màxim de gent possible de tota la societat, i crear sinèrgies, claro, amb tota la gent que simpatitzi amb el tema.



PROPOSTA:
Com que no sé si la gent haurà pogut llegir massa coses del dropbox que va posar el Salva, o els textos del Giorgos o altres documents, (serà el meu cas segur) proposo que ho repartim així, amb la idea que surtin coses mínimament serioses. 




Dissabte matí-migdia:

- Dedicar-lo a lectura d'articles, infos vàries, etc sobre el tema: textos del Salva, del Giorgos, intentar imprimir aquestos i altres del dropbox, altres articles, inclús aniria bé tenir dades numèriques d'index d'aturats, de pobresa, de nivell de consum, d'indústries i comerços en declivi, sectors en auge, hectàrees de terreny cultivable, sous pagesia i sous pagesia ecològica, i de sous en general de tot cristo (en podem centrar en espanya o catalunya), fonts d'energia, sous de polítics i banquers, nivell de corrupció, dades sobre paraïsos fiscals, diners dedicats a l'armament... (sé que m'estic flipant però aniria bé per fer-ho el millor possible dins les nostres possibilitats si volem fer una proposta sèria per poder convèncer de que és possible!!!!). Quan ho posem a energiadecreixent posar que qui pugui aporti documentació. Qui pugui imprimir a les feines guai!  


D'aquesta manera ens vindran més idees i estarem més ficats dins el tema.

Dissabte tarda:



- Pluja d'idees sobre com realitzar un repartiment del treball que pogués funcionar, tenint en compte la realitat d'ara mateix amb les dades i textos anteriors + idees noves que puguin sorgir. Crear un mapa amb cartolines grans on hi cabéssin totes les idees, intentar articular-les de manera que poguéssin funcionar.



Diumenge matí:

- Articular tot bé en propostes clares de la feina de dissabte tarda (més format redactat tot i q tb podria quedar un bon mapa i potser seria més fàcil).



- Si donés temps, pensar en com presentar-ho a CMD, com ho organitzaríem. Dèiem de fer una jornada (un diumenge, sense rurbar per no liar-nos amb el menjar i que ho faci un altre col·lectiu) on primer pogués participar la gent aportant idees, després presentar el que tenim, i millorar-ho o així. O si de cas fer debat amb el que presentem per a enriquir-ho i intentar teixir sinèrgies i crear estratègies per al llançament posterior a la resta de la població!!! :P WORK IN PROGRESS!!! 




Si no dóna temps a això, ho podem fer en les següents reunions. Segons com hagi anat tot ens podríem plantejar una data aproximada per a proposar a CMD per la tardor. 



La qüestió que diu en Salva, estaria bé tenir-la en compte al llarg de tot el procés: "També recordar que la reivindicació del repartiment del treball ens la 
plantegem dins d'una visió de transformació molt més àmplia. Una qüestió
 que tinc al cap és el pes a donar a la reivindicació concreta vs 
qüestions més estructurals en la campanya que fem: a veure si també en 
parlem."

En les següents reunions també em preocuparia de l'estratègia comunicativa, però no en aquest finde, ja que ni crec que doni temps ni crec que es pugui fer fins que no tinguem un bon document o mapa per saber què volem comunicar (de totes formes això ja ho hem parlat una mica en altres reunions i ja tenim idees de com ho podríem fer). 



LOGÍSTICA
- Les qüestions logístiques les podríem perfilar dijous, segons si ens ha contestat gent que vindria (no crec q s'apunti molta gent). Podríem portar cadascú coses de menjar cuinades o per cuinar, fruita, etc. 


- Organitzar-nos per torns per menjar, i dissabte nit, com no, fer una mica de xerinola, no? :) 
-També es pot proposar diumenge un banyet matinal amb ioga (q segur q algú podrà guiar ;) ) . 

Trens:

Divendres
Sants Estació 17:16 - Cerbére 19:57 Regional
Dissabte
Sants Estació 6:46 - Cerbére 9:29 Regional

(Sants Estació 7:12 - Cerbére 10:18 Estrella, més car)
(Sants Estació 8:46 - Cerbére 11:30 Regional)


 		 	   		  
 		 	   		  

_______________________________________________
energiadecreixent mailing list
energiadecreixent a llistes.moviments.net
https://llistes.moviments.net/listinfo/energiadecreixent 		 	   		  

_______________________________________________
energiadecreixent mailing list
energiadecreixent a llistes.moviments.net
https://llistes.moviments.net/listinfo/energiadecreixent 		 	   		  
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20130705/526581fb/attachment-0001.htm>


More information about the energiadecreixent mailing list