[energiadecreixent] Més continguts d'economia ecològica i decreixement a l'acampada

Salvador Pueyo Puntí spueyopunti a hotmail.com
dij maig 26 11:56:33 CEST 2011






Hola! Abans d'ahir, la subcomissió de continguts de medi ambient ens vam dividir en un seguit de subsubcomissions   :-)

Si no m'equivoco, eren economia ecològica, decreixement i consum, agricultura i sobirania alimentària, energia, transport, canvi climàtic, aigua, medi marí, territori, residus i contaminació, i biodiversitat. Ahir ens vam reunir la subsubcomissió d'economia ecològica, decreixement i consum (cap a una dotzena de persones) i vam acordar el text que us adjunto. Aquest vespre (em sembla que a les set o quarts de vuit) el posarem en comú amb els altres textos de medi ambient (segurament que la reunió serà davant del BBVA; si no, podeu preguntar a la carpa de medi ambient).

També sapigueu que la Filka i el François han impulsat una nova subcomissió de decreixement dins de la comissió de continguts, per recopilar i sintentitzar les aportacions relacionades amb el decreixement que s'han fet des de cadascuna de les subcomissions. Es troben avui a les 17:30. Suposo que a la carpa de continguts us sabran dir on són.

Salut!



Salva

P.D.: Aquí va el text que us deia (no es va decidir el títol):

1. El sistema capitalista actual promou un creixement que porta a l'esgotament dels recursos.
2. Els objectius de la política econòmica han de ser satisfer les necessitats bàsiques presents i futures i facilitar la felicitat de totes les persones de manera sostenible, respectant alhora el medi ambient.
3. Una economia sostenible s'ajusta als ritmes de regeneració dels recursos naturals i d'absorció dels contaminants, i no impedeix les funcions de suport vital que fan els ecosistemes.
4. Els indicadors econòmics no haurien de basar-se en criteris exclusivament monetaris, sinó en múltiples criteris socials i de sostenibilitat.
5. El sistema econòmic actual està molt més enllà dels límits de la sostenibilitat. Per tant, un decreixement conscient és l'única alternativa a un col·lapse o a una successió de crisis.
6. Cal potenciar les alternatives a comprar de nou els productes esgotats. Potenciar les quatres Rs: Reduir, Reutilitzar, Reparar, Reciclar. Produir bens de llarga duració i erradicar l'obsolescència planificada.
7. El consumisme no fa la felicitat. Cal frenar la publicitat i els incentius a consumir. El sistema econòmic ha de servir per satisfer necesitats i no per crear-les.
8. S'ha d'acabar amb la impunitat de les empreses que degraden l'entorn i responsabilitzar-les dels impactes de la producció. S'ha d'avaluar aquests impactes incloent tots els criteris, i no només el monetari.
9. Cal afavorir tecnologies i processos productius sostenibles.
10. Ja n'hi ha prou de sacrificar la justícia social amb l'excusa d'afavorir un creixement que no arribarà. Cal una redistribució intensa de la riquesa.
11. Els països enriquits han de reconèixer i compensar el deute ecològic contret amb els països empobrits.
12. El camí cap a una economia ecològicament responsable s'ha de fer a totes les escales, des de les opcions individuals de treball i consum fins als acords econòmics internacionals.



 		 	   		  
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.moviments.net/pipermail/energiadecreixent/attachments/20110526/261215e2/attachment-0001.htm>


More information about the energiadecreixent mailing list