[energiadecreixent] Octaveta

Salvador Pueyo Puntí spueyopuntiahotmail.com
Diu Nov 9 22:09:43 CET 2008


Com sabeu es va decidir que el text de l'octaveta del 15 comencés amb una breu explicació de què és el decreixement i com ens posicionem davant la crisi. N'he escrit una provisionalment, posant com a títol un dels eslògans que es van proposar a l'assemblea. Us el poso a continuació. Salut,
 
Salva
 
 
 
CONTRA LA CRISI DEL CREIXEMENT, DECREIXEMENT!
 
El problema de la crisi no és que baixi la producció. El problema és que ens exigeixin als treballadors/es el doble de producció cada 20 anys, perquè exigir això és exigir un impossible. En el món no hi ha prou petroli, minerals, sòls fèrtils, aigua dolça, arbres absorbint CO2... En front dels intents desesperats per salvar el creixement econòmic a base de guerres pel petroli que queda, de canviar aliments per biocombustibles, de la setmana de 65 h, de traspassos massius de diners públics a mans privades i d’altres aberracions, hem d’acceptar la realitat i construir el decreixement. L’hem de construir activament perquè sigui decreixement i no col·lapse, i perquè el que caigui siguin els luxes, el consum superflu i l’ús ineficient de recursos, sense que ni a una sola persona del món li falti aliment, habitatge, ensenyament, sanitat, medi ambient ni temps per viure la vida. Crisi és canvi i canvi és esperança; no la deixem en mans dels de sempre!
 
 
 
 
Nota: el que he escrit de "el doble de producció cada 20 anys" no es basa en cap dada concreta; correspon a una taxa de creixement del 3.5% anual, que m'ha semblat "raonable".
_________________________________________________________________
Cansado de espaço para só 50 fotos? Conheça o Spaces, o site de relacionamentos com até 6,000 fotos!
http://www.amigosdomessenger.com.br


Més informació de la llista de correu energiadecreixent