[Ecoseny.Actualitat] Teràpia Psico-Corporal APCI

Raquel Raurell raquelraurell a yahoo.es
dic set 5 22:08:33 CEST 2012



  Teràpia Psico-Corporal
 
Anàlisi Psico-Corporal Interactiu (APCI)
 
(Raquel Raurell amb consulta a Barcelona i a Sant Celoni)
 
 
L'Anàlisi psico-corporal és una teràpia somato-psíquica que integra els aspectes físics, psíquics i emocionals de la persona en un mateix procés terapèutic, establint un camí d'auto-coneixement i de creixement personal que ens ofereix la possibilitat de revisar qui som, qui hem hagut de ser per a poder tirar endavant en la vida, o dit d'una altra manera, conèixer còm s'ha estructurat el nostre propi caràcter i així comprendre en profunditat la forma en que la nostra problemàtica ens afecta física i mentalment.
 
Sovint aquest camí comença amb un qüestionament davant un conflicte de parella, la mort d'un ésser estimat, una difícil situació familiar o una malaltia física o psicològica (ansietat, depressió, tristesa, dolor...). En ocasions l'estat emocional ve precedit per un malestar físic causat per una contractura muscular, una migranya, un estat d'esgotament, etc. i en altres ocasions aquesta incertesa emocional és la causa de conflictes amb les persones que més estimem i que per nosaltres mateixos no aconseguim resoldre. Potser portem molt de temps intentant resoldre-ho sense èxit, creient que per a demanar ajuda psicològica s'ha d'estar al límit, però no cal allargar el malestar, ja que el terapeuta ens pot ajudar a millorar, i fins i tot resoldre els nostres problemes emocionals i psicològics.
 
Què és
 
L'enquadrament psicoterapèutic es realitza des de l'anàlisi psico-corporal, això vol dir que contemplem la persona com un tot, ja que no només som una ment que pensa, també tenim un cos ple de sensacions, un cor que s'emociona, estant tot plegat en constant interrelació. Per això quan ens sentim molt nerviosos podem començar a patir mal d'esquena, de la mateixa manera que quan estem molt tristos podem sentir una certa buidor en l'estómac. Tot allò que ens passa també afecta a les persones que tenim al voltant, sobretot a aquelles a qui més estimem i amb les quals els vincles afectius són més forts, de tal manera que els conflictes interns no resolts interaccionen amb aquells que particularment també pateixen la parella, els fills, amics o companys de feina, de tal forma que acaben generant diverses situacions d'ansietat, depressió, malestar o tensió.
 
El procés terapèutic requereix d'un intens compromís amb un mateix i amb el propi procés, perquè és un camí on en moments connectem amb parts nostres que són doloroses però que alhora així ens alliberem de pesos que fa molts i molts anys que portem arrossegant. Aquest camí de salut ens acosta a poder gaudir de la nostra vida d'una forma més autèntica, més respectuosa i satisfactòria.
 
Com és
 
La Teràpia en Anàlisi psico-corporal té el seu enquadrament en els plantejaments psicodinàmics de la psicoanàlisi de S. Freud, l'anàlisi del self de H. Kohut, la visió caracterològica i energètica de W. Reich, l'Anàlisi Bioenergètica d'A. Lowen i el Mètode Mézières d'estirament de les cadenes musculars i reajustament postural.
 
El tractament és integrador des d'una perspectiva d'unitat: corporal, emocional i psíquica, en la qual el treball corporal i verbal són alternats en funció de cada persona i de cada procés terapèutic. El treball corporal permet deixar anar les tensions musculars cròniques, aprofundir en la respiració i alliberar l'energia continguda i bloquejada per a accedir a la vivenciació emocional. D'altra banda l'exploració verbal ajuda a analitzar i reorganitzar els estats emocionals, mecanismes de defensa i les dinàmiques de relació.
 
Dins el marc de la teràpia les emocions poden ser alliberades, contingudes i compreses en un espai de seguretat, respecte i confiança. La relació i el vincle que es crea entre el terapeuta i el pacient formen el terreny fèrtil de respecte i empatia sobre el qual podrem començar a construir els canvis que desitgem.
 
Considerem els símptomes corporals com manifestacions de conflictes emocionals no resolts, ja que la nostra estructura corporal és un pur reflex de la nostra estructura de caràcter format durant la primera infància en relació als vincles afectius familiars que hagin estat establerts, i consolidat al llarg de la nostra vida, alhora que la cronicitat de la nostra estructura física manté actives les defenses psíquiques. A través d'alliberar la dolència corporal podrem expressar i sanar l'emoció que aquesta porta associada i a la inversa. L'espai terapèutic forma el marc en el qual a través de la paraula donem forma i comprenem aquest procés viscut.
 
Per a què serveix
 
A través del procés terapèutic ajudem a les persones a resoldre els conflictes que els generen malestar, a redescobrir la pròpia identitat, a habitar el cos i sentir-expressar les pròpies emocions d'una forma sanadora, a retrobar el goig de viure, a ocupar el dia en allò que veritablement ens pot omplir, a compartir l'afecte amb les persones estimades... Deixem de creure que són els altres els qui ens fan patir, els qui ens fan plorar o riure i descobrim que totes aquestes emocions són dins nostre i és allà on tenim el potencial per a fer els canvis que necessitem.
 
La teràpia ens permet elaborar i canviar els antics registres del nostre passat infantil i familiar que s'han convertit en obstacles per a la nostra vida adulta, i així poder clarificar què és allò que necessitem avui i caminar per a fer-ho possible.
 
 
TRACTEM:
 
- Tot tipus de simptomatologia psíquica: ansietat, estrès, insomni, depressió, estats de tristesa, buit interior, desorientació i falta de sentit existencial.
 
- Conflictes relacionals, de parella, sexuals.
 
- Malalties psicosomàtiques que de forma més o menys directa o indirecta tenen el seu origen en els 
conflictes psíquics no resolts.
 
- Dolors musculars, molèsties físiques, estats d'esgotament.
 
- Inseguretat, manca d'auto-confiança, baixa autoestima.
  
 
Raquel Raurell
 
Psicoterapeuta d'orientació psicodinàmica. Terapeuta psico-corporal. Terapeuta en APCI. Llicenciant en Psicologia. Assistent social especialitzada en salut mental. Terapeuta individual i grupal. Formada en psicoanàlisi, anàlisi transaccional, teràpia familiar i diverses tècniques corporals.
 
 
Més informació: www.raquelraurell.comi Tel. 678 470 221
(Primera entrevista gratuïta per a conèixer-nos i consultar el teu cas)
 
 
Barcelona - APCI - Carrer Trafalgar, 25.
Sant Celoni - L'Eixam - Carrer Major, 179. 
 
 
 
 
 
----
Raquel Raurell
Psicologia i teràpia psico-corporal
APCI - Carrer Trafalgar, 25. Barcelona
L'Eixam - Carrer Major, 179. Sant Celoni
Tel. 678 470 221  -  www.raquelraurell.com
 
 
(Si no vols rebre més informació, respon amb la paraula "esborrar" a l'assumpte i disculpa les molèsties).


More information about the Ecoseny-actualitat mailing list