[Ecoseny.Actualitat] Magdalenes, un exemple paradigmàtic

Margarita R. MARTI manuflinaahotmail.com
Dil Abr 19 17:05:20 CEST 2010


Prendrem exemple....i ens encoratge per aquí...
Marga 


From
CC: formacio en attac-catalunya.org





    MAGDALENES, UN EXEMPLE PARADIGMÀTIC
    De com convertir una derrota en un pas endavant
 
    Finalment, i tal com era d'esperar, l'Espai Social Magdalenes va ser desallotjat per ordre judicial, i s'ha estroncat el projecte de transformació social portat a terme durant 4 anys en aquest racó de Ciutat Vella.

    És possible considerar aquesta derrota d'una manera positiva i convertir-la en un pas endavant? Els amics de Magdalenes i altres ciutadans dels barris de Ciutat Vella han demostrat que sí! Hem de fer-ho possible!

    Aquestes ganes de tirar endavant es va escenificar aquest passat dilluns a plaça de la seu del Districte amb una cassolada de protesta però festiva, amb música i la participació de ciutadans de tots els racons del districte, des de la Barceloneta fins al Raval.
 
    La protesta es va convertir en una festa!

    Aquest comportament unitari i de base ja havia tingut els seus fruits, i la creació de la "Xarxa veïnal de Ciutat Vella" n'és l'exponent més clar. Sense aquesta unitat d'acció no haguessin estat possible les victòries parcials com la paralització del pla dels ascensors a la Barceloneta, l'aturada del projecte de l'hotel del Palau, la retirada de la llicència de l'hotel d'Amargos-Magdalenes, la restricció dels pisos turístics a les escales de veïns, amen d'altres compromisos arrancats a l'Administració que haurem de consolidar.

    La reapropiació de l'espai públic per part dels veïns, hauria de ser una fita per aconseguir la cohesió ciutadana que volem. Sortir de l'aïllament que vol el sistema, de tenir-nos tancats a casa, de l'aïllament de la munió de col·lectius que actuen en solitari i desconnectats. L'articulació de tot el moviment veïnal per una transformació social que ens faci més lliures.

    Enhorabona a tots els que han fet possible Magdalenes. Si han perdut un espai físic l'acció ha de continuar, donem el pas endavant!
 
    Jaume Seguí
    16/04/2010
 
  		 	   		  
_________________________________________________________________
¡Citas! ¡Ligues! ¿Salimos? ¿Cómo es tu pareja ideal? Búscala en el sitio nº1… ¡Regístrate ya!
http://contactos.es.msn.com/?mtcmk=015352
------------ próxima parte ------------
Se ha borrado un adjunto en formato HTML...
URL: http://llistes.moviments.net/pipermail/ecoseny-actualitat/attachments/20100419/c4b90dd4/attachment.htm 


Més informació de la llista de correu Ecoseny-actualitat